Το Πρόβλημα Της Διατροφής Αυτών Που Ταξιδεύουν Με Αεροπλάνο

Μοιραστείτε:

Παρά το γεγονός ότι οι ακριβείς πληροφορίες σχετικά με τη διατροφή μπορούν να προσεγγιστούν από σχεδόν οποιονδήποτε με σύνδεση στο Internet ή μια κάρτα βιβλιοθήκης, ο 21ος αιώνας έχει πάρει εκεί που το τελευταίο σταμάτησε: ένα που κυριαρχείται από κακές διατροφικές συνήθειες.

Ο λόγος αυτής της εθνικής διατροφικής ανεπάρκειας δεν οφείλεται σε καμία απλή πηγή ή είδος διατροφικής παραπληροφόρησης. Ούτε μπορεί να ειπωθεί ότι φταίει η έλλειψη ενδιαφέροντος ή προσπάθειας εκ μέρους των Αμερικανών που έχουν συνείδηση ​​της υγείας. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν περισσότεροι Αμερικανοί που έχουν συνείδηση ​​της υγείας από ποτέ.

Το πρόβλημα των κακών διατροφικών συνηθειών δεν είναι στρατηγικό, ιδεαλιστικό ή τακτικό, είναι ένα υλικοτεχνικό δίλημμα.

Οι Έλληνες όλων των ηλικιών ζουν σε έναν τόσο απασχολημένο, γρήγορο τρόπο ζωής, που τρώει θρεπτικά γεύματα θεωρείται ως κάτι πολυτέλειας που μπορεί κανείς να απολαύσει σε ειδικές περιπτώσεις ή όταν κάποιος σπάνια έχει μερικές ώρες για να ετοιμάσει ένα πλήρες γεύμα. Σπανίως αυτή η πρόκληση υγιεινής διατροφής είναι πιό πιεστική, παρά για τον τυπικό επαγγελματία ταξιδιώτη [i].

Η δεύτερη μεγαλύτερη πηγή για ανθυγιεινά τρόφιμα στη ζωή ενός τυπικού επαγγελματία ταξιδιώτη ξεκινά από το αεροδρόμιο. Η συντριπτική πλειοψηφία αυτών των διαμετακομιστικών δραστηριοτήτων προσφέρει στους ταξιδιώτες μια επιλογή γρήγορων τροφών ή σνακ, τα οποία είναι συνήθως πολύ υψηλά σε υδατάνθρακες, ακόρεστα λιπαρά και φορτωμένα με θερμίδες.

Ωστόσο, αν το αεροδρόμιο ή ο σταθμός είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πηγή ανθυγιεινής διατροφής, τότε ποιο είναι το πρώτο; Χωρίς αμφιβολία, είναι στο ίδιο το αεροπλάνο.

Στο παρελθόν, η κριτική που επιβλήθηκε εναντίον των αεροπορικών τροφών ήταν η απλή γευστικότητα και η έλλειψη ποικιλίας.

Ωστόσο, καθώς η γενική συνείδηση ​​της διατροφής – και η έλλειψη διατροφής – σε ορισμένες πηγές τροφίμων έχει αυξηθεί κατά την τελευταία δεκαετία, μια σχετική αγωνία έχει αυξηθεί πάνω από τα θρεπτικά διατροφικά τρόφιμα που υποβάλλονται στους περισσότερους ταξιδιώτες κατά τη διάρκεια της πορείας τους.

Πράγματι, σύμφωνα με μια μελέτη του αμερικανικού οργανισμού Nutricise [ii], το μέσο γεύμα που εξυπηρετείται από τις αεροπορικές εταιρείες σε όλες τις τάξεις υπηρεσιών υπερβαίνει τις 1000 θερμίδες. Αυτός ο υψηλός αριθμός για ένα μόνο γεύμα είναι περισσότερο από το μισό του συνολικού αριθμού ημερησίων θερμίδων για τους “μέσους τρώγοντες”. Ωστόσο, το πρόβλημα αυτό υπερβαίνει την καταμέτρηση θερμίδων. Σχεδόν το 45% των 1000+ θερμίδων σε ένα αεριωθούμενο γεύμα προέρχεται από λίπος το οποίο είναι κατά 15% περισσότερο από ότι ορισμένοι ειδικοί συστήνουν ως το 30% βέλτιστο καθημερινό επίπεδο λίπους από θερμίδες [iii].

Ανταποκρινόμενοι σε αυτήν την πρόκληση, ορισμένες αεροπορικές εταιρείες προσφέρουν περισσότερες επιλογές φαγητού για επαγγελματίες ταξιδιώτες, συμπεριλαμβανομένων των χορτοφαγικών και vegan γευμάτων που είναι συνήθως (αν και όχι πάντα) χαμηλότερα σε κορεσμένα λιπαρά, θερμίδες και νάτριο. Ωστόσο, μια μελέτη του 2003 από την επιτροπή γιατρού για την υπεύθυνη ιατρική (PCRM) διαπίστωσε δυστυχώς ότι από τις 10 αεροπορικές εταιρείες που ερευνήθηκαν, παρατηρήθηκε ότι μόνο 1 στα 10 κράτησε να παρέχει εύκολα διαθέσιμες επιλογές υγιεινής διατροφής. 3 από τις 10 αεροπορικές εταιρείες προσέφεραν κάποιο βαθμό υγιεινής διατροφής, παρόλο που ο προγραμματισμός μπροστά ήταν απαραίτητος – κάτι που δεν είναι πάντοτε εφικτό για επαγγελματίες ταξιδιώτες.

Οι υπόλοιπες 6 αεροπορικές εταιρείες που συμμετείχαν στην έρευνα επικρίθηκαν επειδή παρείχαν ελάχιστη ή καμία προσπάθεια να προσφέρουν επιλογές διατροφής για χορτοφάγους (δηλαδή χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο, χαμηλής περιεκτικότητας σε θερμίδες).

Επιπλέον, οι επαγγελματίες ταξιδιώτες αντιμετωπίζουν μια ακόμα πρόκληση φαγητού, την οποία δεν έχουν αναγκαστεί να αντιμετωπίσουν όσοι δεν είναι στον αέρα. Ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι “στο έδαφος” μπορούν φυσικά να εγκαταλείψουν ένα εστιατόριο ή να επιλέξουν σκόπιμα να αγοράσουν τρόφιμα που συμμορφώνονται με ένα σχήμα υγιεινής διατροφής, αυτοί “στον αέρα” συχνά αναγκάζονται να αποδεχθούν αυτά που τους δίνονται.

Οι περισσότεροι επιχειρηματίες ταξιδιώτες είναι συνήθως λίγο χρόνο και τρέχουν από συναντήσεις σε αεροδρόμια και πάλι.

Ως εκ τούτου, η απόφαση να φάτε το γεύμα υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, υψηλής θερμιδικής αξίας, υψηλής περιεκτικότητας σε νάτριο και εντελώς ασύμμετρη αεροπορική εταιρεία είναι συχνά καλύτερη από την εναλλακτική λύση του να μην τρώτε καθόλου.

Παρόλο που κάποια συνειδητοποίηση ανεβαίνει στον κόσμο της διατροφής των ταξιδιωτών των επιχειρήσεων, χάρη εν μέρει στο έργο της PCRM και άλλων, αυτή η ευαισθητοποίηση δεν εξαπλώνεται αρκετά γρήγορα. Τα επαγγελματικά ταξίδια στις ΗΠΑ περιλαμβάνουν πάνω από 200 εκατομμύρια ταξίδια ατόμων ανά έτος .

Αυτό σημαίνει ότι πολλά ανθυγιεινά γεύματα αναμένουν πολλούς επαγγελματίες ταξιδιώτες οι οποίοι, ειλικρινά, χρειάζονται περισσότερο θρεπτικό φαγητό.

Έχουν γίνει κάποιες απόπειρες απόκρισης σε αυτήν την τεράστια ανάγκη ταξιδιωτών, συμπεριλαμβανομένης μιας μονογενούς προσπάθειας από τις περισσότερες αεροπορικές εταιρείες να αναθεωρήσουν τα μενού. Υπήρξαν επίσης διάφορες επιλογές “διατροφικού συμπληρώματος”, συνήθως σε μορφή υγρού ή ράβδου, οι οποίες πρότειναν να βοηθήσουν στην κάλυψη με Eco Slim αυτού του διατροφικού χάσματος των επαγγελματιών ταξιδιών.

Δυστυχώς, όπως και η αναθεωρημένη προσπάθεια αεροπορικών γευμάτων, η μεγάλη πλειοψηφία αυτών των συμπληρωμάτων δεν επαρκεί για την παροχή μιας υψηλής πρωτεΐνης, χαμηλής περιεκτικότητας σε θερμίδες, χαμηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες διατροφής που χρειάζονται οι ταξιδιώτες. Επιπλέον, η χούφτα των προϊόντων που κατά κάποιον τρόπο ικανοποιούν αυτές τις απαιτήσεις σε πρωτεΐνες, θερμίδες και υδατάνθρακες είναι συνήθως απαλλαγμένες από απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.

Ωστόσο, ένας μικρός αριθμός διατροφικών προϊόντων δημιουργούν θετική ανατροφοδότηση από ταξιδιώτες επαγγελματίες τόσο για περιεχόμενο διατροφικής αξίας όσο και για δοχεία ρευστών φιλικών προς τους ταξιδιώτες που μπορούν να πάρουν μεγάλο μέρος του abu χειριστή τσάντας αεροδρομίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

1 × 5 =