Κίνδυνος Για Την Υγεία Η Τεχνητή Καταστολή Της Πείνας

Μοιραστείτε:

Το ανθυγιεινό φαγητό είναι ένα επιβλαβές πρόβλημα στην Αμερική και σε αντίθεση με μια πολύ ξεπερασμένη αντίληψη, αυτή η βλάβη δεν περιορίζεται σε εκείνους που πάσχουν από παχυσαρκία. Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με τους διευθυντές της προώθησης της υγείας και της εκπαίδευσης, η πλειοψηφία των Αμερικανών παρουσιάζουν ανθυγιεινές διατροφικές συνήθειες, με μόλις μία στις τέσσερις γυναίκες και μόνο ένας στους πέντε άνδρες που ισχυρίζονται ότι τρώνε τις ελάχιστες πέντε ημερήσιες μερίδες λαχανικών και φρούτων .

Ως απάντηση σε αυτό το αυξανόμενο κύμα αμερικανικού υποσιτισμού, έχουν προταθεί διάφορες λύσεις με βάση τη διατροφή και το Eco Slim. Αυτό ήταν θετικό, ειρωνικά, αρνητικό, εξέλιξη.

Καταστολή της ΠείναςΤο Πλεονέκτημα

Αυτό ήταν θετικό λόγω του απλού γεγονότος ότι βοήθησε στην αύξηση του βασικού “διατροφικού IQ”. Το γεγονός ότι τα περισσότερα αστικά κέντρα φιλοξενούν δεκάδες κέντρα διατροφής και απώλειας βάρους και ότι πολλά εμπορικά κέντρα διαθέτουν τουλάχιστον ένα κατάστημα υγείας έχουν προωθήσει την επίγνωση του προβλήματος της ανθυγιεινής διατροφής της Αμερικής.

Έτσι, έχουν και οι πολυάριθμες τηλεοπτικές εκπομπές και ειδησεογραφικά δελτία που κάλυψαν τις δημοφιλείς δίαιτες που κυριαρχούν στις τρέχουσες συζητήσεις απώλειας βάρους, όπως: η δίαιτα Atkins, η διατροφή South Beach, η διατροφή ζωνών και πολλά άλλα. Το γεγονός ότι μια μηχανή πώλησης μπορεί στην πραγματικότητα να περιέχει ένα κομμάτι φρούτων αυτές τις μέρες είναι περαιτέρω θετικές εκφράσεις αυτής της αυξανόμενης διατροφικής συνείδησης.

Το Μειονέκτημα

Ωστόσο, υπάρχει και ένα μειονέκτημα. Αυτές οι αυξανόμενες πληροφορίες δημιούργησαν μια ζαλιστική αγορά υγείας και διατροφής, στην οποία προσφέρονται κάποια ανεύθυνα προϊόντα. Μεταξύ αυτών των προϊόντων – και αναμφισβήτητα το χειρότερο είδος – είναι αυτά που καταστέλλουν τεχνητά την όρεξη.

Υπάρχουν δύο εξίσου σημαντικοί λόγοι για τους οποίους οι καταστολείς της όρεξης είναι επικίνδυνες και ανεύθυνες διατροφικές ιδέες.

Τεχνητή Καταστολή της πείναςΧάπια Αδυνατίσματος

Ο πρώτος λόγος είναι ότι εξαπάτησαν τους διαιτολόγους να σκεφτούν ότι το πραγματικό βάρος χάνεται. Για παράδειγμα, μια δυστυχώς δημοφιλής επιλογή για ορισμένους διαιτολόγους είναι η λήψη χάπια διατροφής. Αυτά τα χάπια είναι συχνά διουρητικά που προάγουν την απώλεια βάρους μέσω της απώλειας νερού. Ως εκ τούτου, ενώ ένας dieter θα αισθάνονται λιγότερο πεινασμένοι και να χάσουν βάρος κατά τη λήψη των χαπιών διατροφής, και τα δύο αυτά αποτελέσματα θα σταματήσουν κατά τη λήψη των χαπιών παύουν. Το κέρδος βάρους θα επιστρέψει γρήγορα, όπως και η όρεξη [ii].

Το Ανθρώπινο Σώμα

Αυτό οδηγεί στον άλλο λόγο για τον οποίο αυτά τα προϊόντα καταστολής της όρεξης είναι ανεύθυνα και επιβλαβή. Το ανθρώπινο σώμα φιλοξενεί ένα πολύ έξυπνο δίκτυο συστημάτων, κυττάρων, χημικών ουσιών και νευροδιαβιβαστών. Ανεξάρτητα από την προσωπική άποψή του για την εξέλιξη του τρόπου με τον οποίο το ανθρώπινο σώμα ήρθε να είναι έτσι, συμφωνείται τόσο από τους δημιουργιστές, τους εξελικτικούς, όσο και από άλλους, ότι το ανθρώπινο σώμα είναι ένα αξιοσημείωτο παράδειγμα ολοκληρωμένης νοημοσύνης.

Για παράδειγμα, το ανθρώπινο σώμα είναι ικανό να παράγει συνθετικά – χωρίς καμία συνειδητή βοήθεια από τον ιδιοκτήτη αυτού του σώματος – 12 από τα 20 αμινοξέα που περιέχουν πρωτεΐνη [2]. Ή εξετάστε το αίμα, του οποίου το πλάσμα φέρει αιμοπετάλια που καθιστούν δυνατό τον σχηματισμό μικρής θρόμβωσης. Και τα δύο αυτά παραδείγματα αντικατοπτρίζουν ένα ιδιαίτερο είδος νοημοσύνης που το ανθρώπινο σώμα παρουσιάζει ταπεινά και ήσυχα σε όλη τη ζωή.

Η Νοημοσύνη

Όταν η πείνα καταστέλλεται τεχνητά, παρεμποδίζει αυτή τη νοημοσύνη. Το σώμα και το περίπλοκο δίκτυο μηχανισμών επίλυσης προβλημάτων γίνονται σύγχυση. Βασικά, το σώμα εξακολουθεί να είναι πεινασμένο, αλλά δεν αισθάνεται πεινασμένο. Το σώμα εξακολουθεί να λαχταράει τη βασική διατροφή που απαιτεί για να επιβιώσει: πρωτεΐνες, απαραίτητα λίπη, θρεπτικά συστατικά, βιταμίνες και θερμίδες. Ωστόσο, επειδή το σήμα της πείνας δεν μεταδίδεται αποτελεσματικά από αυτά τα συστήματα στον εγκέφαλο – λόγω του κατασταλτικού της όρεξης – ο μεμονωμένος διαιτολόγος δεν ανταποκρίνεται. Βραχυπρόθεσμα, ένας dieter μπορεί να χάσει λίγα κιλά. Μακροπρόθεσμα, το dieter θα υποφέρει από κάποια μορφή υποσιτισμού.

Σαφώς, οι λύσεις για την καταστολή της όρεξης δεν είναι καθόλου λύσεις. Είναι ανεύθυνοι και ενδεχομένως επιβλαβείς – ακόμη μοιραίες – βιολογικές συντομεύσεις που υπονομεύουν την έμφυτη νοημοσύνη του ανθρώπινου σώματος. Επίσης, συχνά καθιστούν το dieter πιο αδύναμο και σε χειρότερη μορφή από πριν, ειδικά εάν το αναπόφευκτο κέρδος βάρους μετά το χάπι οδηγεί σε μια περίοδο συναισθηματικής κατανάλωσης και μετέπειτα επιπρόσθετο κέρδος βάρους.

Αυτό που απαιτείται είναι μια μάλλον χρονολογημένη βάση της υγιούς απώλειας βάρους: μια υγιεινή διατροφή [iii] [4]. Ωστόσο, αυτό είναι πιο εύκολο, παρά μόνο όταν, όπως προαναφέρθηκε, στην Αμερική μόνο το 25% των γυναικών και το 20% τρώνε αρκετές μερίδες φρούτων και λαχανικών ανά ημέρα.

Καταστολή της πείναςΣυμπλήρωμα Διατροφής

Εντός αυτού του μάλλον περίπλοκου σεναρίου ή προβλημάτων και περιορισμών, ωστόσο, υπάρχουν μερικές πρωτοπόρες εταιρείες που απολαμβάνουν κριτική αναγνώριση τόσο από τον τομέα της ιατρικής όσο και από την απώλεια βάρους.

Αυτές οι εταιρείες – και βεβαίως πολύ λίγες από αυτές – προσφέρουν στους διαιτολόγους ένα ισορροπημένο συμπλήρωμα γεύματος το οποίο μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως αντικατάσταση γεύματος. Αυτό έχει ιδιαίτερη αξία για τα στελέχη των επιχειρήσεων διατροφής, τους φοιτητές των πανεπιστημίων και άλλους φριχτά απασχολημένους ανθρώπους που δεν έχουν το χρόνο να προετοιμάσουν ισορροπημένα, διατροφικά συντηρητικά γεύματα.

Ιδιαίτερη σημασία έχει το γεγονός ότι αυτές οι προηγμένες λύσεις δεν καταστέλλουν καθόλου την πείνα, ούτε αρνούνται απερίσκεπτα το σώμα που χρειάζονται τα θρεπτικά συστατικά και  βιταμίνες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

nineteen − 18 =